KaPtensbostaden - vår historia

Från hus till hem

Sya Tingshus & Böttestad Norrgård - Kaptensbostaden

Vår historia börjar 1766 då kapten Carl Rhenberg flyttar in på Norrgården i Böttestad huset jag och min familj bor i. Det blev kaptensbostaden och så var det långt in på mitten av 1800 talet! Jag har alltid fascinerats av historien och känner dess vingslag i vårt hem i Böttestad! 

Carl Rhenberg har satt sitt avtryck han är en av alla kaptener som bott på kaptensbostaden och är upphov till min historia vårt hem och till namnet kaptensbostaden!

Idag bor jag Anna med min familj i forna kaptensbostaden - Norrgården Böttestad. Jag är i botten utbildad hudterapeut & entreprenör och driver sen 27 år en dag spa anläggning i Linköping p.a.u.s Skönhet & Hälsa samt företaget kaptensbostaden sen 2018! Jag har alltid älskat skapandet och vara kreativ i mitt hem, renovera , göra om möbler & gå på loppisar & auktioner! Jag har gått flera inredningskurser samt kurser inom färglära & Feng shui men är mest självlärd. 

En dröm blir sann .....

Julen 2021 ringde jag ett samtal till Ginger som drivit Sya auktionen och Nostalgihuset , gamla Tingshuset i Sya i nästan 40 år. Ja jag ringde för det var en dröm att få ta över det stora Tingshuset och utveckla Kaptensbostaden. Ginger känner jag sen innan och jag har hängt i huset och varit på oändliga auktioner sen barnsben i min hembygd Sya. Hon sa på studs du ska köpa Sya Tingshus Anna och auktionen och driva det vidare och ja sa JA på studs. På den vägen är det jag är  sen 1 september 2022 ägare av det vackra huset och alla byggnader. Nu ska jag och med hjälp av min bästa vän min kära man förvalta tingshuset vidare. Bygga upp den vision och dröm jag har om Kaptensbostaden och Tingshuset. Häng med ......På Instagram och Facebook och live såklart välkommen in. 

Härlig varm känsla - Från Hus till Hem

Hur levde kaptenen?  Hur var livet i Böttestad på 1700 talet ? Det är en härlig varm känsla att tänka på och som jag nyfiket söker svar på! Hur var livet i Tingshuset som byggdes 1860 för att sen bli skola 1924. Det vill jag veta mera om .Jag vill förvalta arvet och sträva efter att skapa vårt hem & Tingshuset efter historien och jag vill ge dig massor inspiration att skapa ditt hem  - Från Hus till Hem 

Välkommen att följa resan på kaptensbostaden!

Hjärtligt välkomna /Anna 

Kaptensbostaden vill skapa ett hem du kan längta till , ett hem som är personligt , vackert och sprider värme! Ett hem som inte andas bara nytt utan historiens vingslag finns med där dina saker du älskar och redan har ges en speciell plats men med en touch av nytt eller antikt! Du har ett hus vi ger dig ett hem! Välkommen att följa vår resa på kaptensbostaden!

Följ oss på ”Följ oss på Facebook” ”Följ oss på Instagram”

KUNDSERVICE
BUTIK

Butik i Sya Tingshus 600 kvm med stort sortiment 

Mjölbyvägen 12 Sya 

ÖPPETTIDER i Sya 

Torsdag 11-18

Lördag 11-15

Följ oss på socialamedier Kaptensbosatden för mera information & inspiration 

Vår butik i Linköping med delar och lite av vårt sortiment 

Klostergatan 68
582 23 Linköping

ÖPPETTIDER I Linköping 

Mån-tors  9-18 fre 9-17 

ADRESS

Kaptensbostaden
Mjölbyvägen 12 
595 97  Mjölby 
Sweden

© Kaptensbostaden AB     |    Om cookies    |    Sitemap